Bekijk hieronder de uitleg voor de online check-in procedure van enkele van de grootste low-cost luchtvaartmaatschappijen.

Ryanair/Laudamotion

Vanaf 48 uur tot 3 uur voor vertrek van je vlucht met Ryanair is het mogelijk om volledig gratis in te checken.

1. Online inchecken doe je via de website van Ryanair of via de gratis Ryanair app.
  2. Kies bovenin voor ‘Mijn boekingen’ en vul daarna bij de optie ‘Geen account’ je boekingsreferentie en het e-mailadres in (zoals vermeld op je boekingsbevestiging) en klik op ‘verder’.
    • LET OP: je vult dus niet je eigen e-mailadres in, maar het e-mailadres dat Tix.nl voor jou heeft gegenereerd.
  3. Je kunt nu je boeking beheren op de website van Ryanair. Kies voor de button ‘Inchecken’ en volg de stappen zoals vermeld. Je hebt de mogelijkheid om betaalde extra’s te selecteren (dit is niet vereist).
  4. Nadat je succesvol bent ingecheckt, ontvang je je boardingkaart(en). Print deze uit en laat deze zien op de luchthaven. Indien je niet online incheckt of niet over de juiste boardingkaarten beschikt, brengt Ryanair kosten in rekening op de luchthaven.

easyJet

Bij easyJet kun je vanaf 30 dagen tot 3 uur voor vertrek inchecken.

1. Online inchecken doe je via de website van easyJet of via de gratis easyJet app.
  2. Kies voor optie ‘Inchecken’ en kies vervolgens voor ‘Geen account? Zoek een boeking’. Vul hier je achternaam (zonder spaties of leestekens) en je boekingsreferentie in (zoals vermeld op je boekingsbevestiging).
  3. Je kunt nu je boeking beheren op de website van easyJet. Volg de stappen zoals vermeld. Je hebt de mogelijkheid om betaalde extra’s te selecteren (dit is niet vereist).
  4. Nadat je succesvol bent ingecheckt, ontvang je je boarding kaart(en). Print deze uit of laat zien op de app van easyJet. Indien je niet online incheckt of niet over de juiste boarding kaarten beschikt, brengt easyJet kosten in rekening op de luchthaven.

Wizz Air

Vanaf 48 uur tot 3 uur voorvertrek van je vlucht met Wizzair is het mogelijk om volledig gratis in te checken.

1. Online inchecken voor je Wizzair vlucht doe je rechtstreeks op de website van Wizzair of via de gratis Wizzair app.
  2. Kies bovenin voor 'Inchecken & Boekingen'. Vul hier je boekingsreferentie in (zoals vermeld op je boekingsbevestiging) en je achternaam (zonder spaties en/of leestekens).
  3. Volg de stappen zoals vermeld. Je hebt de mogelijkheid om betaalde extra’s te selecteren (dit is niet vereist).
  4. Nadat je succesvol bent ingecheckt, ontvang je je boardingkaart(en). Print deze uit of laat ze zien in de app op de luchthaven. Indien je niet online incheckt of niet over de juiste boardingkaarten beschikt, brengt Wizzair kosten in rekening op de luchthaven.

Vueling
Bij Vueling kun je vanaf 7 dagen tot 4 uur voor vertrek kosteloos inchecken.
Houdt er rekening mee dat inchecken pas mogelijk is vanaf 24 uur voor vertrek indien je vlucht wordt uitgevoerd door Iberia of British Airways

1. Ga naar de website van de uitvoerende luchtvaartmaatschappij- Vueling
  2. Kies voor 'Check in'
  3. Selecteer 'Vertrekplaats/Bestemming"
  4. Vul hier de vluchtgegevens en je boekingsreferentie in (zoals vermeld op je bevestiging)
     Volg de stappen op de website van de luchtvaartmaatschappij om de check in af te ronden
  5. Nadat je succesvol bent ingecheckt, ontvang je je boardingkaart(en). Print deze uit en laat deze zien op de luchthaven. Indien je niet online incheckt of niet over de juiste boardingkaarten beschikt, kan het zijn dat Vueling kosten in rekening brengt op de luchthaven.

Heb je naast deze uitleg toch nog hulp nodig bij het online inchecken? Neem dan contact op met de luchtvaartmaatschappij.