Wanneer je een aansluitende vlucht boekt in dezelfde boeking en de vluchten worden uitgevoerd door dezelfde luchtvaartmaatschappij (of de luchtvaartmaatschappijen maken onderdeel uit van dezelfde coalitie zoals SkyTeam, Star Alliance of OneWorld) wordt de bagage in de meeste gevallen doorgestuurd naar de eind bestemming.

Wanneer je een vlucht boekt met een tussenlanding, dien je de bagage op te halen bij de bagageband en opnieuw in te checken voor vertrek van je vervolg vlucht(en).

Als er meerdere luchtvaartmaatschappijen bij je ticket betrokken zijn, controleer dan altijd aan de balie of de bagage wordt overgedragen. In sommige gevallen dien je de bagage per maatschappij opnieuw in te checken. Met lowcost-luchtvaartmaatschappijen is dit vaak altijd het geval.

Het is altijd aan te raden om tijdens het inchecken aan de balie na te gaan bij de desbetreffend luchtvaartmaatschappij of de bagage wordt doorgestuurd of tussentijds dient te worden opgehaald. Wij hebben geen beschikking tot deze informatie. En kunnen hier dus geen uitsluitsel in verschaffen